22 Şubat 2013 Cuma

su dalgası

                                                                                                                      22.02.13
Günaydın kozasındaki kelebeğim

Seninle güzel bir sabaha uyandık yine. Uykumuzu güzel aldık,olağan kahvaltımızı ettik cici anneannenle. Galiba artık her sabah güzel bize J
            Bugün psikolojik mi bilmiyorum seni hissediyorum, su dalgası gibisin içimde seyiren bir pıtırcıksın J
           
            Dün akşam tüm yakınların bir aradaydık babaannenler ve halanlar, anneannene geldiler teyzenlerde vardı. Keyifli bir akşamdı uzun zamandır bir araya gelememiştik. Akşam ramazanı özledim bir araya gelinice J ve Erciyes’teki çadırda yenen harika iftarları.
Babanla evlenmeden önce baban ve amcan Serçer’e çadır kurarlarmış, orada yatarlarmış geceleri. Baban evlenince haliyle gidemez oldu eskisi kadar. Çadırı ilk evlendiğimiz sene Serçer’e daha sonra ki sene dedenin yoğun ısrarıyla :) "toplum olmayan yerde işimz yok oluuum, birsel oluyo tugba oluyo napalım serçerde"demesi ve anneninde hep dedene destek "evet erdal hem orda tatlı yiyoruz,peynir alıyoruz" demesiyle baban bıktı ve Erciyese kurdu. ( umarım sende en az Erciyes kadar güzel olursun)

Bazen babaannenlerle, bazen halanlarla, bazen anneannenler ve teyzenlerde dahil olarak gidiyorduk. Bazen de sadece gençler takılıyorduk.






Yukarı da gördüğün çadır günlerinden sadece birisi. Fotografı amcan çektiği için fotografta amcan yok. Ortadaki  çift halan ve güven amcan (güvende amca oldu J ) onların diğer yanındaki çift ise nisa teyzen ve muhittin amcan (Ahmet kanın anne babası. )
Halanlar bizden 1 yıl sonra evlendiler. Nisa teyzenler halanların yakın arkadaşları.
Halanların düğünden sana bilare bahsedeceğim yavrucuk o yüzden şu an detaylı anlatmıyorum. J  ilerleyen zamanlarda ailenin tüm bireyleri hakkında detaylı bilgiler vereceğim sana. sen gerçi hepsini tanımış olursun burayı okurken ama olsun sanada nostalji olur artık.
Bu arada artık bu çadırı kullanamıyoruz yıprandığı için. Üstelik deden, iş için Amerikaya giden amcana  kolay kurulan çadır aldırdı :))) biriyle yetinmedi bide çadırın küçüğünü aldırdı. Hatta bir ara ticaretini bile düşündü çadırın :)))  "öle deme osman bak çocuklar küçükte oynar şimdi" Teşekkürler amcası :)


           

görüşmek üzere su dalgam benim :)